De fundamenten van een goede vindbaarheid online

by admin .

De fundamenten van succesvolle SEO optimalisatie zijn door de jaren heen niet veel veranderd. Wel zijn er een aantal zaken verfijnd. Google is veel beter geworden om de reputatie van een pagina te bepalen dan enkele jaren geleden. Dit moet ook, het technologische bedrijf blijft zorgen voor de beste resultaten want het is nog steeds de meest populaire zoekmachine en heeft het grootste marktaandeel.

De zoekgigant zit natuurlijk niet stil en blijft zichzelf ontwikkelingen op de relevantie en autoriteit van een pagina beter te kunnen bepalen om zo de beste content aan haar gberuikers te laten zien.

De meerderheid van kleine tot middelgrote bedrijven hoeft geen geavanceerde SEO strategieën toe te passen op hun website omdat hun rechtstreekse concurrentie over het algemeen slecht geoptimaliseerd is, zeker op lokaal vlak. Met lokaal wordt bedoeld wanneer iemand zoekt naar een product of diensten + stad.

De meeste strategieën zijn vrij eenvoudig van aard. Het gaat hier dus om de basisprincipes van zoekmachine optimalisatie.

Zorg dat uw gekozen zoekwoorden in de titel van de pagina te vinden zijn

Content hoeft niet per definitie lang te zijn om de gebruiker te helpen, toch is 300 – 500 woorden op een pagina aan te raden

Een website die snel laad, scoort over het algemeen beter

Goed design van de website is zeer belangrijk

Richt u op de bezoeker en Google zal uw website belonen

Meer content op een website is in de regel beter, dit zorgt voor extra relevantie en meer mogelijkheden om uw website te vinden

Link naar andere websites die relevant zijn aan die van u

Er is geen wondermiddel en er zijn geen geheime formules om snel de nummer 1 ranking in Google te verkrijgen in elke niche. In ieder geval niet op een legitieme manier. Uiteraard zijn er bepaalde ‘blackhat’ technieken welke de voorwaarden van Google overtreden, maar deze technieken zijn over het algemeen van korte aard en zorgen niet voor lange termijn succes. Rechtmatig behaalde hoge posities in zoekmachines in 2015 neemt veel tijd en hard werk in beslag.